Időpontfoglalás lomtalanításra

Tisztelt Ügyfeleink!

 

tájékoztatjuk Önöket, hogy januárra még vannak szabad időpontjaink lomtalanításra. Kérjük vegyék igénybe, mert a február végén-március hónapban érkező jelentős számú igény teljesítésére a tervezhetőség és a kapacitásbeli korlátok miatt nem lesz lehetőség.

A gépjármű és a munkaidő teljes kihasználtságából adódóan a meghirdetett napra, meghatározott ingatlanok lomtalanítására van lehetőség. A fentiekből adódóan időpont módosításra, nincs lehetőség. Mindezek figyelembevételével, kérjük az időpontot lefoglalni.

Mit kell tenni ha lomtalanítani szeretnék?

Lomtalanítási igényét a jelen menüpont alatt, illetve telefonon vagy személyesen ügyfélszolgálati időben tudja jelezni. A lomtalanítás évente egy alkalommal vehető igénybe, következő évre, át nem vihető

ÁLLANDÓ jelleggel (egész éven át ) használt ingatlanok esetén: január, február és március hónapban

IDÉNY jelleggel (üdülő) esetén: április, május és szeptember hónapban

A lenti űrlap kitöltésével igényelheti lomtalanítási szolgáltatásunkat. Az űrlap beküldését követően munkatársaink ellenőrzik az igénylés jogosultságát, majd az Ön által megadott e-mail címre értesítést küldenek az igénylés elfogadásáról vagy elutasításáról. 

Kizárólag ellenőrzött és elfogadott igénylések esetén végezzük el a lomtalanítást! Kérjük, hogy egy létező e-mail címet adjon meg!

Ezen kívüli időszakban amennyiben a személyi és tárgyi feltételek adottak lesznek esetenként végzünk lomtalanítást, erről a vhg.hu/idopontfoglalás felületen adunk tájékoztatást. 

Az állandó jelleggel (egész éven át) használt ingatlanoktól 3 m3 , idényjelleggel használt ingatlanoktól 1,5 m3 lomhulladék elszállítása térítésmentesen zajlik. A lomhulladék elszállítása házhoz menő jelleggel (NEM KONTÉNERBEN) történik. Kizárólag a szállítási napon a gyűjtőautó által megközelíthető közterületre kell kihelyezni a lomot oly módon, hogy a kihelyezett hulladék a gyalogos és gépjármű forgalmat ne akadályozza. Az ingatlan tulajdonosának vagy meghatalmazottjának a helyszínen kell tartózkodnia, a kitett lomhulladékokért az ingatlan tulajdonosa felel az elszállítás időpontjáig.

A lomtalanítást azon ügyfelek vehetik igénybe, akiknek hulladékszállítási díj egyenlege rendezett!


Lomtalanítás során az igénybe vehető térítésmentes térfogatot meghaladó, előre egyeztetett térítésköteles lomhulladék a tulajdonos vagy meghatalmazottja jelenlétében, igazolásával kerül elszállításra.


Lomhulladéknak kizárólag a lakosságnál, a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagydarabos hulladék minősül.

Lomtalanítás keretében elszállításra kerül:

 • elhasznált bútorok
 • edények
 • szőnyegek
 • játékok
 • ruhanemű

A lomtalanítás keretében nem kerül elszállításra:

 • építési és bontási hulladék,
 • vegyes (kommunális) hulladék,
 • zöldhulladék,
 • ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött hulladék,
 • kézierővel nem rakodható, túlsúlyos (50 kg-nál súlyosabb vagy túlméretes (2 méternél nagyobb) lomhulladék
 • veszélyes hulladék,
 • elkülöníthetően gyűjthető papír, műanyag, fém hulladék,
 • gépjármű alkatrész,

 

 

Foglalható lomtalanítási időpontok
Kérjük, válassza ki fentebb, melyik településre kér lomtalanítást!