Szelektív hulladékszállítás tájékoztató

2022-01-13 00:59:13
A két edényes hulladékgyűjtési rendszer bevezetése után a VHG Nonprofit Kft. a házhoz menő szelektív gyűjtési szolgáltatását tovább bővíti és ezentúl már a megküldött szállítási naptárnak megfelelően havi két alkalommal végzi.

A két edényes hulladékgyűjtési rendszer bevezetése után a VHG Nonprofit Kft. a házhoz menő szelektív gyűjtési szolgáltatását tovább bővíti és ezentúl már a megküldött szállítási naptárnak megfelelően havi két alkalommal végzi.

Az elmúlt időszakban sajnálatos módon sok esetben tapasztalták munkatársaink, hogy a hulladékok nem megfelelően szelektálva, illetve nem csak a hasznosítható hulladékok kerülnek kihelyezésre. Sokszor építési törmelék, kommunális hulladék egyéb, akár veszélyes anyagok kerülnek a szelektív hulladékok közé.
Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy nem megfelelően szelektált hulladék kihelyezés esetén a területileg illetékes jegyző bírságot szabhat ki a 271/2001. (XII.21) Bírságról szóló kormányrendelet alapján.

Kérjük, a szelektív szállítási szolgáltatást az alábbi feltételeknek megfelelően szíveskedjenek igénybe venni:

Műanyag-, fém-, és papír csomagolási hulladék gyűjtése

Kérjük, hogy az új edényben kizárólag az alább felsorolt hulladékokat szíveskedjen gyűjteni:

  • műanyag üdítős, ásványvizes (PET) palackok,
  • műanyag kozmetikai és tisztítószeres flakonok,
  • többrétegű italos (tejes, gyümölcsleves) kartondobozok,
  • fém italos (üdítős, sörös), ill. konzerves dobozok, alufólia, fémtálcák, fém zárókupakok
  • nem kötegelhető papír hulladék.  

A műanyag és fém palackokat, flakonokat, többrétegű italos kartondobozokat kiöblítve, kupak nélkül, kilapítva kell a gyűjtőedénybe helyezni, így kevesebb helyet igényel!

Kérjük ne tegyen a gyűjtőedénybe: üveghulladékot, gyermekjátékot, nem újrahasznosítható műanyagból készült tárgyakat, hungarocellt illetve egyéb a fenti felsorolásban nem szereplő hulladékokat.

 

Papírhulladék gyűjtése kötegelve:

Kérjük, hogy az alábbi papírhulladékokat összehajtogatva és összekötözve helyezze el az edény mellé olyan módon, hogy az a forgalmat ne zavarja és ne szóródhasson szét!

  • újságpapír, prospektus, irodai papírok, géppapír, papírzacskó, kartondoboz

 

Üveghulladék gyűjtése házhoz menő rendszerben:

A hulladéknaptárban külön megjelölt napokon áttetsző zsákban kihelyezheti az alábbi, üres és ép állapotú csomagolási üveghulladékot, kupak és fedél nélkül:

  • italos üvegpalack, befőttes üveg, amelyek hasznosíthatók 

Nem hasznosítható, nem kihelyezhető: ablaküveg, tükör, jármű szélvédő, fénycső, kerámia, kizárólag a fenti felsorolásban szereplő ép üvegek. 

 

A műanyag- fém- és a papírhulladék gyűjtése egyidőben történik!

 

Az elkülönítetten gyűjtött csomagolási hulladék ne legyen olajos, zsíros, vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett!

A műanyag-, fém- és papírhulladék elszállítása továbbra is ingyenes és nincs mennyiségi korlátja.
 

Az elmúlt időszakban több esetben felmerültek kifogások a szelektív hulladék gyűjtésével   kapcsolatban, ezeket a kifogásokat szeretnénk eloszlatni, ugyanis az összegyűjtött szelektív hulladékok (műanyag, fém, papír) hasznosíthatóságuk szerint utóválogatásra, bálázásra kerülnek a szelektív hulladékkezelő telepen, majd innen kerülnek elszállításra további hasznosítás céljából.  

A szelektív gyűjtés mindannyiunk érdeke, amelynek megvalósításában Önre is számítunk!